Kunstgras leginstructies

Wist u dat het leggen van kunstgras eenvoudiger is dan dat u ooit gedacht heeft? Wanneer u deze volgende leginstructies volgt, is het kunstgras in een mum van tijd gelegd.

Aanschaffen van kunstgras

Allereerst maakt u een keuze welk kunstgras u wilt aanschaffen. Hiervoor gaat u naar onze productenpagina om een keuze te maken. Advies nodig? Onze experts kunnen u hierbij goed helpen! Heeft u het kunstgras in huis, of is het onderweg? Dan is het tijd om deze leginstructies te volgen voor het leggen van kunstgras.

Zorg voor de juiste ondergrond

Bepaal de locatie waar het kunstgras moet komen te liggen en verwijder (indien nodig) de oude grasmat, beplanting, onkruid en eventueel tuinafval. Graaf de grond af tot ongeveer 7 centimeter beneden het maaiveld.

Zandbed

Voor een stabiele en egale onderbouw is een zandbed van circa 5 centimeter noodzakelijk. Stort het benodigde zand uit, verdeel het zand gelijkmatig en tril het aan. Zorg dat er een vlakke ondergrond ontstaat. Plaatst u het kunstgras op een balkon of dakterras, waar al een stabiele ondergrond is, dan is een zandbed niet noodzakelijk.

Uitrollen drukverdeeldoek

Rol het drukverdeeldoek uit over het zandbad. Zorg ervoor dat het gehele zandbed, of ondergrond van balkon of dakterras, bedekt is en snij het drukverdeeldoek af langs de randen.

Kunstgras leggen

Rol het kunstgras uit, bepaal de legrichting van het gras en zorg er voor dat de vleug (richting van het gras) altijd dezelfde kant op is gericht. Leg het kunstgras aan alle zijden minimaal 5 centimeter over de rand. Indien er meerdere stukken/rollen kunstgras nodig zijn, plaats het aansluitende kunstgras in dezelfde legrichting als de eerste, leg de naden langs elkaar en sla beide zijden om. De buitenkanten van de twee stroken die aan elkaar verlijmd moeten worden, moeten ‘schoongesneden’ worden. Plaats lijmband onder de naad (zorg dat de naad nooit groter is dan 4 millimeter), sla het kunstgras weer terug en druk de vezels van het kunstgras als een ritssluiting tegen elkaar.

Kunstgras op maat snijden

Als het kunstgras gelegd is, de naden gelijmd zijn en het geheel mooi strak ligt, dan begint het schoonsnijden van het gras langs de randen. Gebruik hiervoor een scherp (afbreek)mes. Let wel op dat u altijd aan de onderkant van het kunstgras snijdt zodat de kunstgrasvezels niet beschadigd raken.

Vastzetten met kunstgrashaken

Gebruik onze speciale kunstgrashaken om het kunstgras vast te zetten. Sla de haken langs de randen, om de gemiddeld 100 centimeter in het kunstgras. Let hierbij goed op met welke type kunstgras u te maken hebt.

Instrooien met zand (Advies)

Het kunstgras instrooien met invulzand voor een extra stabiele ligging is optioneel. Veeg het zand tegen de vleug het kunstgras in. Gebruik hiervoor tussen de 5 en 10 kilo per vierkante meter. Dit is afhankelijk van de hoogte van het kunstgras. Blijft net zo lang vegen tot er geen zand meer aan de oppervlakte zichtbaar is.

Leginstructies gevolgd? Geniet van uw kunstgrasmat

Het leggen van het kunstgras is klaar. Geniet van de extra vrije tijd die u overhoudt, neem iets te drinken en stuur een foto van het eindresultaat naar info@kunstgras-online.be.

Kunstgras kopen?

Benieuwd welke kunstgrassen wij hebben? Bekijk hier ons assortiment!