Kunstgras op tegels

Kunstgras kan op vele ondergronden gelegd worden. Een van de ondergronden waar kunstgras op gelegd kan worden zijn tegels. Hier zitten echter wel wat haken en ogen aan. In deze blog gaan wij dieper in op het leggen van kunstgras op tegels.

Tegels als ondergrond

Tegels is een van de ondergronden die populair zijn bij het leggen van kunstgras. Vaak heeft dit te maken dat er tegels in de tuin liggen die erg lastig zijn om uit de grond te halen. Ook komt het vaak voor dat men kunstgras op een dakterras wil leggen. Tegels zijn vaak het ondergrond op een dakterras. Hierdoor kom het vaak voor dat kunstgras hierover heen gelegd moet worden. Voor het kunstgras van kunstgras-online.nl is dit geen enkel probleem, maar moet er wel op een aantal dingen gelet worden.

Drukverdeeldoek wordt geadviseerd

Voordat u het kunstgras op de tegels kunt leggen, moet er eerst een drukverdeeldoek gelegd worden. Een drukverdeeldoek zorgt er namelijk voor dat de druk verdeeld wordt en er geen oneffenheden in het kunstgras komen. Doordat u bij tegels altijd te maken hebt met voegen, is de kans groot dat het kunstgras zich, zonder een stabilisatiedoek, gaat vormen naar de voegen van de tegels. Een andere oplossing is om de voegen goed te vullen met zand. Hierdoor ontstaat er ook egale ondergrond waardoor het kunstgras strak blijft liggen.

Dikte van het kunstgras speelt een rol

Doordat de tegels een erg harde ondergrond is, adviseren onze experts een dikker soort kunstgras. Door de harde ondergrond is het namelijk mogelijk dat een dunner soort kunstgras hard aan gaat voelen, zeker bij intensief gebruik. Bij een dikker soort kunstgras wordt dit voorkomen.

Valdemping onder het kunstgras

Een andere oplossing kan zijn door valdemping onder het kunstgras te plaatsen. Bij intensief gebruik zorgt de valdemping ervoor dat het kunstgras lekker zacht blijft. Zo blijft het voor kinderen ook altijd fijn om het kunstgras te spelen. Ook huisdieren, als honden en katten, zullen extra genieten van het kunstgras wanneer het lekker zacht blijft. Valdemping onder het kunstgras bestellen kan bij ons op aanvraag.

Kunstgras vastmaken aan ondergrond

Een veelvoorkomende vraag is hoe het kunstgras vastgemaakt kan worden aan de tegels. Doordat onze kunstgrashaken niet geschikt zijn om door de tegels heen te slaan, hebben wij daar andere oplossingen voor.

Het meest gebruikt is kunstgras kit. Het afdichten met kit is het meest stevig waardoor dit ook de meest duurzame oplossing is. Dicht het kunstgras langs de rand af zodat het kunstgras niet meer verschuift op de ondergrond.

Een andere oplossing is dubbelzijdig kunstgras tape. Ons kunstgras tape is weersbestendig. Het is stevige tape en een eenvoudige manier om het kunstgras permanent te bevestigen. Kunstgras tape kan wel sporen van lijm nalaten.

Kunstgras voor op tegels bestellen?

Wilt u kunstgras voor op tegels bestellen? Bekijk onze kunstgrassen voor op het terras! Daarnaast hebben wij altijd nog een aantal kunstgras restanten liggen. Deze gaan weg tegen inkoopprijzen zolang de voorraad strekt.

Weten welke kunstgrassen geschikt zijn op uw tegels? Vraag dan gratis onze stalen aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.