Voordelen van kunstgras

Het hebben van kunstgras kent vele voordelen. Door de jaren heen is de kwaliteit van kunstgras zoveel beter geworden dat het tegenwoordig niet meer te onderscheiden is van echt gras. Tuurlijk heeft het hebben van natuurgras zijn charme, maar het kunstgras anno nu kent vele voordelen. 

Soorten kunstgras

Door de jaarlijkse kwaliteitsimpulsen zijn er inmiddels ontzettend veel verschillende soorten kunstgras. Kunstgras-online gaat ieder jaar mee met de nieuwste trends en onze experts kiezen jaarlijks nauwkeurig de nieuwe collectie uit. 

Het verschil in de soorten zit vooral in hoogte, in echtheid en zachtheid. Kunstgras met een hoge vezelhoogte zijn doorgaans zachter dan kunstgrassen met een lage vezelhoogte.

Daarnaast is de shape van de vezel van belang bij verschillende soorten. Een kunstgras met een C-shape of W-shape is vaak wat wendbaarder dan een kunstgras met een straight-shape. Dit komt doordat de vezel dan al voorgevormd is. Het kunstgras zal dan sneller weer rechtop staan na intensief gebruik. Daarentegen zorgt een Straight-shape er voor dat het kunstgras juist wat zachter aanvoelt.

Daarnaast zit het verschil in soorten ook in het gebruik van kunstgras. Gaat u kunstgras in de tuin leggen? Dan zijn onze ‘landscaping’ kunstgras uiteraard perfect. Er zijn echter ook kunstgrassen die wat minder mooi zijn in een stadstuin, maar juist ideaal zijn om te sporten. Deze hebben vaak een wat lagere vezelhoogte en een sterkere backing. Een voorbeeld van een perfect type kunstgras om intensief te sporten is Kunstgras Sport.

Daarnaast hebben wij ook gekleurde kunstgrassen. Deze zijn uitermate geschikt voor op het balkon of op een terras. Onze gekleurde kunstgrassen hebben wij in 11 verschillende kleuren en zijn ideaal om uw flat of zithoek wat extra kleur te geven.

Waar moet je opletten bij het aankopen van kunstgras?

Het is belangrijk om op een aantal punten te letten bij het aankopen van kunstgras. Allereerst moet je weten waar je het kunstgras wilt gaan gebruiken. Wij hebben ons kunstgras gecategoriseerd in verschillende toepassingen. Zo weet je welke soorten kunstgras geschikt zijn bij jouw oppervlakte.

Als je weet waar je het voor wilt gebruiken kun je kijken welk type kunstgras het beste bij jou en je budget past. Is het kunstgras puur voor functioneel gebruik, dan kun je kiezen voor een type kunstgras die wat minder zacht is. Vind je het heerlijk om in het gras te liggen of om er lekker overheen te lopen? Dan zijn de zachtere varianten wat meer geschikt.

Daarnaast is het uiteraard ontzettend belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van het kunstgras. Van welk materiaal is het kunstgras bijvoorbeeld gemaakt en hoe wendbaar is het? Je wilt natuurlijk dat het kunstgras na een aantal jaar al plat ligt of dat het helemaal verkleurd is. Wanneer je voor een kwalitatief beter soort gaat, gaat het kunstgras vaak jaren langer mee.